Recycle

Begin dit jaar, toen ik net gestart was met bloggen werd ik benaderd door een groep creatieve moeders die een cross-linkparty organiseren. Dit is een middel om je blog te promoten bij andere creatieveling. Elke donderdag kan je een link naar je blog op hun site plaatsen en je kan je ook aanmelden voor een gastblog. 
Toen ik het thema recycle zag, zat ik direct bordenvol ideeën en wist ik dat dit wel goed zou komen.
Uiteraard maak ik natuurlijk iets anders dan de welbekende gerecyclede blouses jurken die men vaak genoeg ziet langskomen op social media. Ik zou mezelf niet zijn, als ik niet iets anders zou maken *Grinnik. 


Oorspronkelijk had ik een ander idee, maar als je dochter ineens een groeispurt krijgt gaat zij voor. *hihi, bloos

Op dit moment is het echt helemaal hip op een flair pants te dragen, niet alleen voor volwassenen maar ook voor hippe meisjes zoals onze dochter. Ik kon geen patroon vinden, dus bedacht ik ook een patroon te "recyclen". 
Ik pakte een mooi broekjes patroon (geen legging, want daarbij heb je geen voor en achterpand van de broekspijp). Ik controleerde de heup en taille wijdte en nam deze iets in omdat deze te wijdt was. Het is mooi dit wat strakker aan te sluiten maar ik had een joggingsbroek model gepakt, waarbij dit in de basis wat wijder is. Vanaf de kniehoogte liet ik de pijp beide kanten 2.5 cm wijdt uitlopen.
De matenlijst die hiervoor standaard gebruikt kan worden vind je op internet, ik haalde dit zelf uit mijn leerboeken van de modevakschool. 


 Ik bewaarde leuke shirts om deze te gebruiken voor deze broek. Het pantershirtje is een oud shirt van mezelf, waarbij ik het voor- en achterpand van elkaar haalde en dubbel vouwde voor één patroondeel. Bij het gestreepte shirt vond ik het juist leuk om de strepen over de lengte te gebruiken in plaats van over de breedte, daarom legde ik de patroondelen over dwars op het shirt.


Hierboven is te zien dat ik nog best veel stof over heb, dit is broekmaat 86-92. Moet je nagaan hoeveel kinderkleding je eigenlijk kan maken uit oude shirts en dergelijke!
Bij het gestreepte broekje zette ik de boord eigenwijs andersom (strepen over dwars) om een leuk effect te krijgen.Ondanks dat ik genoeg stof over had voor een boordje op de panterbroek zette ik een boordstof op de broek (wel een restje). Een vriendin tipte mij dat dit lekkerder zou zitten, het zou minder stug zijn. Dit vond ik de moeite waard om uit te proberen en niet misstaan op dit broekje.

De bloemetjes broek maakte ik van een reststofje, semi recyclen want dit restje had ik voor niks anders meer kunnen gebruiken en verdwijnt bij veel mensen dan ook in de prullenmand, of worden gebruikt als proeflapjes.


We gooien per jaar, per persoon gemiddeld 14 kilo kleding weg. Dat zijn ongeveer 46 kledingstukken van gemiddeld 16 euro per stuk. Eigenlijk te absurd voor woorden, maar ik doe hier zelf net zo hard aan mee. 
Wel raakte ik geïnspireerd door een aantal andere blogs om eens verder te denken dan de welbekende blouses jurken. Ik hoop dat ik op mijn beurt jullie kan inspireren om ook verder te denken en voordat je een leuk shirt of dergelijke weggooit eerst te kijken of je dit nog kan gebruiken voor iets anders. 

You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

Reacties

  • Follow

Populaire posts van deze blog

Broek Harper - LMV

Jurk Knipmode

Botanical pak - Naaitrends