Impuls aankoop

Dit is voor mij de eerste keer dat ik een challange mee doe. Ik ben toegevoegd aan de groep
Let sti(c)k together, die gezamenlijk onderwerpen en uitdagingen bedenken om lekker bezig te blijven achter de naaimachine (en op de blog).
We konden stemmen op de diverse onderwerpen maar de winnaar was impulsaankoop, hier had ik zelf ook opgestemd omdat ik hier wel genoeg van in de kast heb liggen! Vooral in mijn beginjaren van naaien kocht ik alles wat maar goedkoop was, zonder goed na te denken of ik het wel ging gebruiken. *zucht. 

Ik kocht deze stof op de allereerste markt waar ik met een vriendin naartoe ging, mijn allereerste stoffenspektakel. Dit was één van de couponnetjes die ik kocht bij een aanbiedingskraam 2 couponnen voor 10 euro. Ik kocht er uiteraard 4, *grinnik.


Zoals je ziet is er niks mis met de stof, alleen dat hij van een andere stofsoort is dan ik regulier gebruik. Deze stof hield ik 4 jaar in mijn kast omdat ik hem wel echt mooi vond, alleen geen idee had wat ik ermee kon en wilde maken. Ik heb altijd een jurk voor ogen gehad, maar met een lengte van 1.50 meter heb je niet extreem veel opties. Een patroon moet van mij wel altijd iets aparts hebben, iets niet standaards *glimlach. 


Ik heb enorm veel plezier beleeft aan het maken van deze jurk uit de Knipmode november 2017. Ik selecteerde deze jurk op het feit dat hij een opstaande hals had en een mooie figuurnaad bij de taille. Tevens was er voor dit model 1.55 nodig maar dit redde ik met netjes en zuinig op de stof leggen, ik hoefde de jurk niet eens in te korten wat anders ook nog een optie geweest.
Het kapmouwtje was me niet eens opgevallen met de selectie van het patroon maar vind ik uiteindelijk de leukste "touch" aan de jurk, dit ga ik zeker vaker doen.Het moeilijkste van deze jurk vond ik de hals. Hij is opstaand en dit heb ik verwerkt met een beleg, maar ik durf de naden niet in te knippen omdat ik bang ben dat ik teveel of te ver knip. Maar om mooie hoeken te krijgen of rondingen moet de naad écht ingeknipt worden.  Naast de opstaande hals zit een figuurnaad voor het toelopen van de opstaande boord. 


Heb ik al benoemd dat ik enorm veel plezier heb beleefd aan het maken van deze jurk??!! *hihi, mega enthousiast. Deze stof had anders nog vier jaar in mijn kast gelegen als ik deze challenge niet had meegedaan maar nu heb ik een te gave jurk. *al zeg ik het zelf, glimlach. 

Nieuwsgierig wat de andere dames van Let(s)tick together hebben gemaakt? Klik dan op onderstaande link.

Sewing á la Carte AdivastyleNathalie's Naaisels, BlogliesjeWoohoo by Davina TwoowlettesKreATRIENMiel de FleurGezien bij JustineJust DelphineGirls in uniformOOYAmade,

Reacties

wauw, echt een prachtig kleedje!
Vivian zei…
Leuk hoor! En plezier is altijd het belangrijkste!
Justine zei…
Ik zit met open mond te kijken, echt een klassejurk!

En welkom in de groep!
Heel mooi en elegant, deze jurk. De stof is prachtig, maar de details maken het volledig af.
Dit is een heel toffe jurk geworden! Die mouwtjes maken het echt af :) Welkom bij Let's sti(c)k together!
Just Delphine zei…
echt een prachtstuk! Je ziet eruit alsof je zo naar een chique feestje of een zakelijke bijeenkomst kan.
Woohoo zei…
Mooie jurk! Goed dat de stof toch uit de kast is gekomen! :)
Super bedankt voor de leuke reacties dames! Ik voel me erg welkom in de groep!
Nathalie V zei…
Oh dit is echt heel mooi!
Zowel de print als de kleurtjes staan je echt prachtig.
Welkom in de club ;-)
KreATRIEN zei…
Heel geslaagd hoor! Mooi resultaat!
Sonja zei…
Wat een mooie jurk. Prachtige stof met een geweldig zwart/wit patroon
  • Follow

Populaire posts van deze blog

Broek Harper - LMV

Jurk Knipmode

Botanical pak - Naaitrends