Posts

Nadinchen (stoere kinderjurk)

Afbeelding
Mijn nichtje vroeg mij heel lief; "Tantie, wil je een nieuwe jurk voor mij maken? Want als jij hem maakt dan ben ik de enige op school met die jurk!". Lekkerding,4 jaar hé!!

Ik wilde een keer wat anders maken dan de "Lena"jurk die ik al een paar keer eerder maakte. Ik wilde haar een bijzondere jurk geven, een andere dan die ze nu al een paar keer kreeg! Daarbij wilde ik mezelf weer uitdagen met iets nieuws, soms ben je daar gewoon aan toe!

Op een facebookpagina voor gratis patronen kwam ik deze jurk tegen.

De Nadinchen

Voor mij een wat moeilijker patroon omdat het in het Duits was en ik geen Duits kan.. *Oeps. Maar eigenlijk spraken de meeste termen voor zich dus ik kwam er redelijk uit. Ik maakte twee kleine fouten maar als je dit niet weet, valt het niet op. Ik legde namelijk het zij pand en de zakken niet aan de stof vouw waardoor er een extra naad ontstond. De zakken zijn wat kleiner maar dit is helemaal niet erg. 

De zakken heb ik afgewerkt met een leuk bloemen…

Hoodie dress - My Image

Afbeelding
Dit geweldige patroon is te vinden in de My Image herfst/winter special 2018, Tunic M1875. De stof heb ik voor €17,60 gekocht op het stoffenspektakel, zie de blogdie ik hierover geschreven heb. Het boordstofje kocht ik op de markt in Wageningen voor €1,00 per meter.


Ik ben helemaal fan van dit soort sweaterdresses, maar vaak kleden ze niet mooi af. Er zit geen taille in en hierdoor lijkt het bij mijn figuur net een "hobbezak" *Grinnik. Ook in dit patroon zit geen taille, maar ik leerde op les hoe ik dit erin moest tekenen. 
Ik heb een zandloper figuur, brede schouders, brede heupen en in verhouding smalle taille. Overal lees je dat dit het ideale figuur is bij welke kledingmaat dan ook.. Nou ik kan het tegendeel bewijzen.blog *Giechel.. In mijn geval moest er bij de taille rond de 18 cm ingenomen worden.
Ik leerde op les dat je aan de zijpanden maar 3cm kan innemen om het model van het kledingstuk te behouden. Dit doe je door de taille lijn te pakken (20cm gemeten vanaf de ok…

Colette - Knip

Afbeelding
Een tijdje geleden heb ik via social media aan jullie gevraagd hoe ik deze Colette broek het beste kan combineren. Alles wat jullie voorgesteld hebben, heb ik geprobeerd en dit is voor mij de favoriet. Beide schoensoorten vind ik goed kunnen, echt afhankelijk bij welke gelegenheid je deze broek draagt. 


Het maken van deze Colette was een uitdaging voor mij, een plezier en een groot vraagteken. Ik had namelijk dit model zien hangen bij de H&M en vond hem zo gaaf! Maar ik vind alle kleding in de winkel, altijd te duur *Schaterlach .. De broek die ik hiervoor maakte (Harper) leek in de taille in elk geval gelijk en dat kon ik goed hebben, dus op de gok maakte ik deze broek. Eerst probeerde ik hem uit een stof te halen die ik nog had liggen, maar dit lukte helaas net niet. Gelukkig vond ik op het stoffenspektakel een mooie polyester stof voor weinig, €8,40 om precies te zijn en dat vond ik dus een poging waard. Samen met de rits van rond de €1.50 heb ik dus voor ongeveer €10,00 deze …

Broek Harper - LMV

Afbeelding
Samen met Lilian maakte ik deze broek uit de LMV april 2018 model Harper. Beide hebben we lang lopen twijfelen over dit patroon, we twijfelden of deze broek ons zou staan, maar vonden het zo leuk patroon! Tevens genoeg leerpunten voor ons om de lessen die we nog hebben goed te benutten!

Zelf ging ik naar de winkel, paste ik dit model om te kijken of het iets voor mij was. Soms vind ik mijn figuur lastig in te schatten, helemaal aangezien ik na de zwangerschap een afvalrace ben begonnen. Het model deed me goed, door de plooien en de hoge taille maakt hij me slank!


Wat wij zelf erg leuk vinden is dat je met hetzelfde patroon, zulke diverse broeken kan krijgen! Alleen al door de verschillende stofsoorten en het opzetten van een bies. Zoals op de foto's goed te zien, kan deze broek op verschillende manieren gedragen worden. Het is te combineren voor een nette doch sportieve look en een geheel nette look. Ook draag ik hem graag met een simpel strak (grijs) gestreept shirt, dat maakt h…

Bootcut vol frustraties

Afbeelding
Ik kocht op het stoffenspektakel in Barneveld een mooie rekbare polyester stof, voor een bootcut.  (lees meer over het aankopen van deze stoffen in de blog over het stoffenspektakel)

In de knipmode januari 2018 vond ik een patroon van een bootcut, althans zo leek het op het plaatje! Op de getekende afbeelding leek het overduidelijk een bootcut maar op de bijbehorende foto kon ik dit minder goed onderscheiden. In de beschrijving werd uitgelegd dat ze de zij naad verder naar voren hadden verplaatst voor een optisch dunner been. Omdat het op de foto niet duidelijk zichtbaar was ging ik uit van de tekening.Het was een makkelijk maken patroon dus ik dacht op een zondagmiddag, lekker een paar uurtjes bezig en ik heb een nieuwe broek.. Ik probeerde het patroon na te meten met de kennis die ik afgelopen lessen heb opgedaan.. Het lijkt me namelijk een leuke uitdaging als ik het patroon vooraf al kan aanpassen i.p.v., achteraf innemen en dit op het patroon aanpassen voor een volgende keer.
De …

Sewing Journal

Afbeelding
Naast mijn hobby kleding maken werk ik ook graag in mijn bullet journal, voor mij een combinatie tussen een journal (dagboek) en een bullet journal (lijstjes, planning, trackers enz.). 
Lang zocht ik nog naar een manier om de "moeilijke" dingen die ik maak bij te houden of een algemene uitleg te hebben over hoe je bijvoorbeeld en gulp of blinde rits inzet, zodat ik een soort naslagwerk voor mezelf heb.  Niet alle dingen doe je tijdens elk naaiprojectje en als ik het een tijdje niet heb gedaan vergeet ik altijd de trucjes die het net wat makkelijker maken.. Als ik het dan teruglees in de boeken/bladen dan begrijp ik het niet meer of het trucje dat het juist zo makkelijk maakte staat daar niet in. 
Totdat een vriendin met het idee kwam om een sewing journal bij te houden!! Hierin kan ik alles in "Jip en Janneke taal" zetten, zodat ik het altijd zelf weer begrijp. 


Er zijn standaard sewing journals of sheets die je kan uitprinten. Echter gebruik ik niet alle punten  …

Simpel shirt, My Image

Afbeelding
Ik liep door de Javro stoffen XXL in Epse en zag daar een ontzettend gaaf shirt hangen! Een heerlijk simpel patroon, maar door de afwerking toch opvallend.Ik kocht precies dezelfde stof en boordstof zoals hij in de winkel hing, iets dat ik normaal gesproken niet doe. Maar ja, soms zie je iets hangen....en dan moet je het gewoon hebben *grinnik.
Tijdens het maken van dit shirt filmde ik alles om een keer een kleine vlog te maken, dit lijkt me namelijk erg leuk om te doen. (Niet in de gaten hebbende dat het plaatsen van de camera zoveel extra werk/tijd met zich meebrengt).
Echter.... ben ik achter de naaimachine handiger dan achter de computer *bloos, met het verwijderen van de mislukte filmpjes drukte ik op de verkeerde knop en verwijderde alles permanent, dus ook niet meer uit de prullenbak te halen... *DOMM....


Een simpel shirt....eigenlijk nog nooit een goed patroon voor gevonden! Vaak is de lengte mij te kort, zowel bij de armen als bij het lijf. Maar in tegenstelling tot alle and…
  • Follow